Wednesday, November 14, 2007

Tragedia din Invatamant






Dialog parinte - profesor despre TRAGEDIA din Invatamant



In una din zilele acestea am avut un dialog cu un parinte despre TRAGEDIA NATIONALA din Invatamant.

Cu aceasta ocazie puteti afla cate ceva si din culisele Video Manualului si cum s-a nascut aceasta idee.

Amestecul politicului in invatamant a generat aceasta TRAGEDIE nationala pe care sunt convins o simititi si voi.

Asteptand la infinit ca problema sa se rezolve de la sine este o optiune dar ma intreb, parintii care au copii prinsi in acest sistem ce simt?; ce gandesc? cum vad ei viitorul?

1 comment:

Michel said...

Stimate domn, situatia pe care a-ti prezentat-o este mult mai tragica. Capacitatea de gandire logica si de intelegere a elevilor este in cadere libera, asa ca solutia dvs. de a-si completa cunostiintele online devine fara obiect.Ei nu mai au capacitatea de a se concentra pentru a analiza, de a gandi( cu exceptiile de rigoare) de ce oare au devenit asa de agresivi ( azi separe ca destui elevi au ADHD ) la scoala?
Am citit o carte scrisa de Virgiliu Gheorghe, Nicoleta Criveanu(psihopedagog),asist.univ.Andrei Dragulescu, "Efectele micului ecran asupra mintii copilului",ed.Prodomos, in care se argumenteaza pe baza expermentelor multor specialisti straini faptul ca urmarirea TV mai multe ore pe zi de catre copii tineri duce la involutia emisferei stangii, responsabile cu dezvoltarea gandirii logice si a memoriei.Deci implicit, utilizarea calculatorului si a Tv pentru educatie si informare este periculoasa pentru sanatatea psihica a copiilor ( pana la aproape de finalizarea procesului de maturizare a sistemului nervos al acestora) De aceea procesul educational nu poate concura cu efectul hipnotic al Tv al jocurilor sau al altor informatii oferite de catre internet.