Wednesday, November 14, 2007

Problema Invatamantului


O discutie cu solutii despre Problema Invatamantului RomanescO discutie despre problemele din invatamant si cateva solutii de redresare. Printre ele as enumera:

1. Expunerea pe Internet a seriei MATEMATICA ONLINE - Video Manual pentru a veni in sprijinul elevilor, profesorilor si de ce nu si a parintilor. S-ar putea face un proiect cu finantare UE pe Invatamant care sa duca la crearea unui mini-studio in scoala unde lectiile ar putea fi filmate intr-un mod mai profesionist.

2. Transparenta actului didactic. Propun instalarea de camere web in fiecare clasa. Beneficiile sunt imense pentru ca responsabilizeaza elevii si profesorii iar lucrurile simple se vor face la timpul lor. Aceasta este un alt proiect care poate atrage finantare europeana.

3. Transparenta examenelor la testele nationale. La fel, testele nationale sa se desfasoare in prezenta camerelor de supraveghere. Se reduc astfel tentativele de frauda si creste eficientza evaluarii. Realizabil tot printr-un proiect plus sprijin si decizie politica.

Adaugati un comentariu cu solutiile/propunerile voastre

1 comment:

Iulian said...

Da, mi se par interesante propunerile! Perseverati, pentru ca sunt lucruri bune! Succes!