Tuesday, January 15, 2008

D-LE PRIM MINISTRU:VIZIONATI SI VA RESPONZABILIZATI


Am inceput lectiile cu o noua clasa la care nivelul este extrem de scazut. Am dat o lucrare pentru a afla unde sunt ei pe care am corectat-o impreuna cu elevii.

Urmeaza apoi un mesaj si un apel public pentru responsabilizarea clasei politice si a factorilor de decizie. Solutii exista:

1. Expunerea pe Internet a seriei MATEMATICA ONLINE - Video Manual pentru a veni in sprijinul elevilor, profesorilor si de ce nu si a parintilor. S-ar putea face un proiect cu finantare UE pe Invatamant care sa duca la crearea unui mini-studio in scoala unde lectiile ar putea fi filmate intr-un mod mai profesionist.

2. Transparenta actului didactic. Propun instalarea de camere web in fiecare clasa. Beneficiile sunt imense pentru ca responsabilizeaza elevii si profesorii iar lucrurile simple se vor face la timpul lor. Aceasta este un alt proiect care poate atrage finantare europeana.

3. Transparenta examenelor la testele nationale. La fel, testele nationale sa se desfasoare in prezenta camerelor de supraveghere. Se reduc astfel tentativele de frauda si creste eficientza evaluarii. Realizabil tot printr-un proiect plus sprijin si decizie politica.

No comments: