Saturday, November 17, 2007

Sectiune in dezastrul din invatamant










Va prezint pe viu o sectiune din ceea ce reprezinta acest dezastru din invatamant.

Veti vedea cum plecand de la o chestiune relativ simpla ajungem la lucruri banale pe care elevii nu le cunosc (semne la algebra, inmultiri, impartiri), iar ei sunt in ultimul an de scoala.

Profesorul de liceu este pus in situatia de a aplica programa scolara in conditiile in care nu exista nici o temelie construita.

Cum sa predai lucruri mai complicate din matematica daca cele simple nu se cunosc?

Solutiile mele sunt:

1. Expunerea pe Internet a seriei MATEMATICA ONLINE - Video Manual pentru a veni in sprijinul elevilor, profesorilor si de ce nu si a parintilor. S-ar putea face un proiect cu finantare UE pe Invatamant care sa duca la crearea unui mini-studio in scoala unde lectiile ar putea fi filmate intr-un mod mai profesionist.

2. Transparenta actului didactic. Propun instalarea de camere web in fiecare clasa. Beneficiile sunt imense pentru ca responsabilizeaza elevii si profesorii iar lucrurile simple se vor face la timpul lor. Aceasta este un alt proiect care poate atrage finantare europeana.

3. Transparenta examenelor la testele nationale. La fel, testele nationale sa se desfasoare in prezenta camerelor de supraveghere. Se reduc astfel tentativele de frauda si creste eficientza evaluarii. Realizabil tot printr-un proiect plus sprijin si decizie politica.

Voi ce alte solutii propuneti?

Adaugati un comentariu cu solutiile/propunerile voastre.

No comments: